keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tervehdys!

Hei!

Ja lämpimästi tervetuloa lukemaan Eräänlaisen kuningasnäytelmän uunituoretta blogia! Tätä blogia voisi kutsua tyyliltään esimerkiksi matkablogiksi, sillä  eräänlaisella kokemus- ja elämysmatkalla tässä ollaan. Blogi kukee mukana aivan erityisen teatteriesityksen ensimmäisistä harjoituksista viimeiseen esitykseen ja jakaa tunnelmia niin lavalta kuin kulissienkin takaa.
  
Eräänlainen kuningasnäytelmä on teatteri-ilmaisunohjaaja Venla Korjan ohjaama yhteisöteatteriproduktio, joka saa ensi-iltansa Seinäjoen kaupunginteatterin Verstas-näyttämöllä syyskussa 2013. Esitys pohtii valtaa ja vallan jakautumista, haastaa katsojansa miettimään, että kenellä on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi ja kuka sitä oikeutta jakaa. Yhdessä Seinäjoen seudulla asuvien kehitysvammaisten sekä muiden teatteriharrastajien kanssa toteutettavan esitysprojektin tavoitteena on antaa kaikille osallistujilleen arvokkaita yhdenvertaisuuden kokemuksia. Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatterissa nähtävä esitys lisää kehitysvammaisten näkyvyyttä ja osallisuutta yhteiskunnassa. Produktion tavoitteena on auttaa heidän integroitumistaan ympäröivään yhteiskuntaan. Lisäksi esityksen tavoitteena on tuottaa uutta, esteettisesti ja sisällöllisesti kiinnostavaa teatteritaidetta Pohjanmaalle sekä tutkia ja kehittää ns. tositeatteria esitysmuotona eteenpäin.

Eräänlaisen kuningasnäytelmän työryhmä kokoontui ensi kertaa kokonaisuudessaan 16. ja 17.7. Kahden päivän tehotreeneissä ryhmä ennen kaikkea tutustui toisiinsa esimerkiksi erilaisten improvisaatioharjoitteiden kautta. Keskiviikon harjoituksissa leikittiin valolla ja varjolla ja luotiin varjoteatterikohtauksia valkokankaalle. Alla olevissa kuvissa kohtauksen teemana on vallan varastaminen. Kuvat: Katariina Vestergård

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti